"Het dorp ligt in een unieke natuurlijke omgeving, in het noorden van de Costa Brava"

Roses is een gemeente mediterrane essentie en van een gemarkeerde toeristische en matroostraditie. Het dorp ligt in een unieke natuurlijke omgeving, in het noorden van de Costa Brava.

Het culturele erfgoed biedt ons de getuigenis van een uitgebreide geschiedenis, waarin beschavingen en stijlen elkaar volgen, die ons een gevarieerde architectuur heeft achtergelaten.

In Roses kan de bezoeker vinden van prehistorische dolmens en menhirs tot recentere constructies van groot historisch belang: de Ciutadella -behuizing, het bunkergebied van Punta Falconera of de anti -vliegtuigschuilplaatsen van de burgeroorlog. Dit alles wordt aangevuld met de aanwezigheid van een groep infrastructuur en faciliteiten van een hoog architectonisch belang, zoals het gemeentelijke theater, ELS -havens, de bibliotheek of de begraafplaats.

EHet stedelijke landschap van Roses zit vol met contrasten zoals de combinatie van grote en moderne wegen met smalle steegjes in de oude stad en het pittoreske vissersdistrict. De verschillende constructies van de jaren 70 contrast met de boerderijen geïsoleerd uit het natuurpark.

Selecteer omgeving

Stranden en baaien

De beste stranden van de Costa Brava

Roses biedt een kust vol contrasten, met kliffen en verzamelde baaien van helder water, en stranden van fijn zand, met wateren van intens en oppervlakkig blauw, ideaal voor gezinnen en voor sportpraktijken. Nautics. De baaien zijn...

Meer informatie

Aquatische activiteiten

Alle wateractiviteiten

Hier vindt u een selectie van de aquatische activiteiten die u in het gebied kunt doen.

Meer informatie

Culturele activiteiten

Empordà Culturele activiteiten

De regio Empordà staat bekend om zijn rijke culturele geschiedenis en tradities. De Catalaanse cultuur is sterk in deze regio, met feesten en evenementen het hele jaar door, wat zijn erfgoed en tradities benadrukt. Er zijn...

Meer informatie

Voertuigen en caravans

Alle verhuur van voertuigen en caravans

Hier vindt u een selectie voertuig- en caravanverhuur.

Meer informatie

Botenverhuur

Alle botenverhuur

Hier vindt u een selectie van de bootverhuur die u in het gebied kunt maken.

Meer informatie

Sport

Alle sporten

Hier vindt u een selectie sporten die u in de omgeving kunt doen

Meer informatie

Vrije tijd en gastronomie

Hier vindt u een vrijetijds- en gastronomie -selectie van het gebied

Roses is een stad van de mediterrane essentie, met een duidelijke toeristische en matroostraditie, gelegen in een omgeving van ongeëvenaard landschap en natuurlijke rijkdom, in het noorden van de Costa Brava. Roses biedt een kust van...

Meer informatie

Natuurparken

Alle natuurparken van de Empordà

Ontdek de natuurparken van de Empordà

Meer informatie

Interessante gegevens

Lijst met interessante links websites

Hier vindt u een selectie websites die interessant kunnen zijn voor de vakantie.

Meer informatie

Roses, puerta de entrada al Cabo de Creus, al norte de la Costa Brava y el Empordà.

Per als amants de la Natura, el Cap de Creus (amb una extensió total de 13.886 ha.) es converteix en el primer i més extens parc natural marítimoterrestre de Catalunya.

El territori del cap de Creus disposa d’una gran diversitat florística, protagonitzada per espècies endèmiques com el sèseli ferreny o el limoni tot i que no cal oblidar la presència de la lleterassa arbòria el coixí de monja o atractives espècies subaquàtiques.

La bellíssima costa de Roses es caracteritza per oferir al visitant un espectacle de forts contrastos. Els seus penya-segats, les seves solitàries cales d’aigües transparents i les seves platges poc profundes de fina sorra, són ideals per gaudir tant les famílies com els aficionats a la pràctica de tota mena d’esports nàutics.

Les platges de Roses posseeixen certificat de qualitat mediambiental amb reconeixement internacional.

Roses ofereix als seus visitants una extensa oferta d’activitats recreatives, esportives i d’oci: el submarinisme, els esports nàutics, el senderisme, l´hípica, el kàrting, gaudir d’un dia al parc aquàtic, jugar al minigolf, enoturisme, navegar pel Cap de Creus o passejar amb el tren turístic, etc. Cal destacar l’excursionisme i el busseig en el si del parc natural.

La riquesa submarina de les nostres costes és per a molta gent un mitjà de vida. Us convidem a conèixer aquest món en tota la seva esplendor, mitjançant els vaixells de visió subaquàtica per a totes les edats, o amb un bateig submarí per als més atrevits. Aprofiti l’oportunitat única d’endinsar-se en aquest medi com si formés part d’ell.

Habitualment, ens trobarem amb gran quantitat d’espècies animals i vegetals pròpies de fons marins rocosos o sorrencs. A causa de les nombroses escletxes i coves que conformen el fons, moltes espècies hi troben refugi o un lloc per fer-hi el seu cau.

Tota aquesta riquesa es pot assaborir també a la taula. La cuina de Roses es caracteritza per la seva àmplia varietat de productes de primera qualitat típicament mediterranis. És una cuina tradicional en l’elaboració però selecta en quant als seus productes. El peix fresc de la badia de Roses és molt apreciat i el suquet de peix és l’especialitat estrella de la gastronomia local.

Aquesta simbiosi de terra i mar constitueixen l’essència de la Costa Brava, convertint-la en un espai diví per al qui sap gaudir.

Us convidem a navegar per una vila plena d’encant.