Entorn

Roses és un municipi d’essència mediterrània i de marcada tradició turística i marinera. El poble està situat en un entorn natural únic, al nord de la Costa Brava.

El seu patrimoni cultural ens ofereix el testimoni d’una extensa història, en la qual se succeeixen civilitzacions i estils, que ens ha deixat una variada arquitectura.

A Roses, el visitant podrà trobar des dels dòlmens i menhirs prehistòrics fins a construccions més recents de gran interès històric: el recinte de la Ciutadella, la zona de búnquers de Punta Falconera o els refugis antiaeris de la Guerra Civil. Tot plegat es complementa amb la presència d’un conjunt d’infraestructures i equipaments d’alt interès arquitectònic, com el Teatre Municipal, els Ports, la Biblioteca o el Cementiri.

El paisatge urbà de Roses està ple de contrastos com la combinació de grans i modernes avingudes amb estrets carrerons del casc antic, i el pintoresc barri de pescadors. Les diverses construccions dels anys 70 contrasten amb les masies aïllades del Parc Natural.

Per als amants de la Natura, el Cap de Creus (amb una extensió total de 13.886 ha.) es converteix en el primer i més extens parc natural marítimoterrestre de Catalunya.

El territori del cap de Creus disposa d’una gran diversitat florística, protagonitzada per espècies endèmiques com el sèseli ferreny o el limoni tot i que no cal oblidar la presència de la lleterassa arbòria el coixí de monja o atractives espècies subaquàtiques.

La bellíssima costa de Roses es caracteritza per oferir al visitant un espectacle de forts contrastos. Els seus penya-segats, les seves solitàries cales d’aigües transparents i les seves platges poc profundes de fina sorra, són ideals per gaudir tant les famílies com els aficionats a la pràctica de tota mena d’esports nàutics.

Les platges de Roses posseeixen certificat de qualitat mediambiental amb reconeixement internacional.

Roses ofereix als seus visitants una extensa oferta d’activitats recreatives, esportives i d’oci: el submarinisme, els esports nàutics, el senderisme, l´hípica, el kàrting, gaudir d’un dia al parc aquàtic, jugar al minigolf, enoturisme, navegar pel Cap de Creus o passejar amb el tren turístic, etc. Cal destacar l’excursionisme i el busseig en el si del parc natural.

La riquesa submarina de les nostres costes és per a molta gent un mitjà de vida. Us convidem a conèixer aquest món en tota la seva esplendor, mitjançant els vaixells de visió subaquàtica per a totes les edats, o amb un bateig submarí per als més atrevits. Aprofiti l’oportunitat única d’endinsar-se en aquest medi com si formés part d’ell.

Habitualment, ens trobarem amb gran quantitat d’espècies animals i vegetals pròpies de fons marins rocosos o sorrencs. A causa de les nombroses escletxes i coves que conformen el fons, moltes espècies hi troben refugi o un lloc per fer-hi el seu cau.

Tota aquesta riquesa es pot assaborir també a la taula. La cuina de Roses es caracteritza per la seva àmplia varietat de productes de primera qualitat típicament mediterranis. És una cuina tradicional en l’elaboració però selecta en quant als seus productes. El peix fresc de la badia de Roses és molt apreciat i el suquet de peix és l’especialitat estrella de la gastronomia local.

Aquesta simbiosi de terra i mar constitueixen l’essència de la Costa Brava, convertint-la en un espai diví per al qui sap gaudir.

Us convidem a navegar per una vila plena d’encant.

 

Serveis a l’entorn

 • Submarinisme
 • Pesca
 • Vela
 • Informació i turisme a 50m.
 • Parc natural
 • Piragüisme
 • Golf
 • Senderisme
 • Hípica
 • Lloguer de bicis
 • Lloguer de motos
 • Platja Nudista
 • Excursions en 4×4
 • Activitats Acuàtiques

 

Benvinguts!